Tuesday, September 30, 2014

:: Night @ Surfers Paradise - Gold Coast - Australia ::

Kite pun xtau la akan ade berapa entry utk gold coast nie..kawan2 jgn marah saya ye kalau asyik up entry psl gold coast jer..ngeeee..

Sebenarnye cite sama je mcm yg kite penah wat dulu..gie tmpt sama..aktiviti sama..semua sama..cume ade few je la yg lain..ye la dulu gie berdua boleh je nak wat suke2 hati..nak makan bebile suke..eehhh, hahaha..

So where were we???..owh okayh, night at surfers paradise..rasenye kalau sesiapa la yg gie gold coast nie mesti akan singgah kat surfers paradise..
 
ini mmg feveret spot la kalau sesiapa dtg kat surfers paradise..ini mmg tempat wajib utk amek gambau..huuahuahua..
my biras and my ipars..
me with my eskimo gurl..hahahhaa..sejuk weh mlm tuh..
us again..
daddy and dotter moment..ececehhh!!!..
biras-biras..

love this pic..
my handsome man with my cutie pie..
mok mok with adik..
;D

Kat sana kiteorg xguna bus as our transportation..sewa MPV..since BIL kite ade international driving license sooo kene la fully utilized..ye dok??..tp let say if u'olls nak gie sana, boleh je gune public transport dieorg..sbb kat sana punye public transport senang and semua direct ke tempat theme park..kirenye xde la complicated sgt nk kene tukar2 bus segala..

*warning..ayat2 dibawah adalah ayat luahan perasaan hati atau ketidak-puasan hati seorang ibu..and ade ayat yg tidak menyenangkan di situ..kalau xnk baca jgn scroll..don't say i didn't warn u*

Sebenarnye kite xbyk gambau pun..skit je..sbb ye la kan bile dh ade baby nie mesti la bg full attention ke die..nak2 pulop after 2 hari kat sana ade manusia yg kengkonon bijak pandai (sila baca dgn ayat opposite) duk bg qisya makan egg yolk..

Sebelum tuh kite mmg dh hangin dh sbb semua benda as in semua bende nak sumbek dlm mulut qisya..bile suap telur plus qisya mcm kene allergic naik mcm gegater yg besau smp abis satu bdn, mmg lg la kite hangin and menyirap..ade la 3 ari qisya duk meragam mengamuk moody..miang gamaknye bdn..smp ngan kite2 xde mood..mmg serious hilang mood.,.kalau u'olls dgr or tgk qisya time tuh silap2 ngan u'olls pun stress..

Alhamdulillah la xde ape2 yg serious..dibuatnye kalau ape2 jadi kat qisya, mmg kite xkan maafkan manusia tuh smp bebile..sbb kite xtau tahap bdn qisya boleh adapt ke idok dgn allergic gituh..dh la jauh..kalau ape2 jadi mana nak crk spital..selama qisya kene allergic tuh, qisya demam panas yg mmg panas sgt3 bdn die..kite rase mmg smp 40 degrees panasnye..sumpah panas!!..abis muke qisya merah menyala-nyala yg mcm udang kene bako..sumpah xtipu..smp menangis2 kite tgk qisya..Allah..syukur2 alhamdulillah xde ape2 yg jadi..

And the best part was, org yg wat qisya gitu langsung xde kate nak mintak maaf ke, pujuk qisya ke, selama qisya sakit 3 hari tuh, selama tuh la xde kate nak dtg pujuk, apatah lg nk dtg dekat mmg haram jadah la kan..dukung even agah kat qisya lg la..senyap je mcm org dungu..bile qisya dh okayh, baru la terhegeh2 agah main2 ngan qisya..fcuk!!!!..and yg lagi best, bile qisya muke merah menyala yg menyala-nyala smp takut kite dibuatnye, manusia durjana tuh boleh salahkan kite, die kate sbb qisya tonyoh2 muke die kat baju kite sbb tuh jd merah sbb baju kite berbulu..demmm u..fcuk betul..kalau salah ko kemain lagik ko nak senyap..tp kalau nak salahkan org mmg ko lah no 1..padahal pipi ngan dagu qisya merah menyala mcm kene curah ngan air panas tuh sbb ko punca!!..pasal ko qisya jd gitu..fcuk!!!..

To all peoples out there..if nak bg baby makan egg yolk tunggu mereka setahun dulu ye..kalau bdn boleh tahan, alhamdulillah la..tp kalau xleh tahan mcm qisya, Allah, mmg rase nak nangis tau bile tgk..bukan nak, mmg dh nangis dh..owhhh ye la lupe puloppp..anak2 pun maid yg jaga kan..mana la nak tau bende2 gini..manusia jenis ape la kan boleh cite anak2 pun maid jaga dgn nada yg riak dan bongkak..patut ko malu sbb bagi anak maid jaga..dan dgn nada yg riak dan bongkak jugak boleh bercerita anak smp xnk ngan mak sendri tp melalak2 menangis2 nak gie kat maid..

Soooo sorry..sorry sgt2 u'olls sbb kite ter-emo..last2 entry dh jadi mcm luahan perasaan pulop..sorry sbb u'olls terpaksa baca ayat2 gitu..dh lama dh simpan sebenarnye..psl anak jgn main gile..psl anak mak boleh jd gile..*sebenarnye kite tau manusia tuh akan stalk baca blog kite*

Okayh..itu saje..till we meet again..

16 comments:

  1. Sejuk tu Qisya asyik brpeluk je dgn bf.
    Aku pun x suka org main suap2 je ank aku. Alhamdulillah, luth x pErnh lg alergik.
    Cuma kt rumh ni, aku x suka jirn2 yg suka bg cekedis kt dia.. kalau bnda lain x kisah.. tp tulah myb dia kesian tgok ank kita asyik duk tgk org mkn.
    Bdk2 memng gitu.
    Ada sekali, aku tgok dia gigit gula2, separuh bg ank dia..sepruh bg luth. Aduh, x tau nk ckp mcm mna.. msa tu ank aku x sampai sethun lg tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejuk plus time nie qisya tgh xsihat..time nie gegater2 dh start naik2 bdn..miang bdn kut..tuh yg moody je anak aku nak melepet je..sian anak aku..

      Ya Allah kadang org2 nie xtau ke nyeah yg jgn sewenang2 nak bg makanan tah pape kat bebudak..aku geram betul..

      Delete
  2. sis..suka tengok sis..comel sngat..lagi comel pakai jaket kulit hitam tu..berkenan akk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haloh haloh akak gorjes nie..malu hadek..ahahha..

      Delete
  3. Good info kak..
    tapi kebanyakkan nyer mmg alergic telur..
    kawan member pun anak die alergic ngan telur....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun mmg allergic telur kuning tuh..tuh yg turun ke anak kut tuh..;)

      Delete
  4. geram lak bila membacanya.manusia..manusia...haihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg baca geram..yg menghadapi berdouble bertriple geram..rase mcm nak jerit je betul2 kat dpn muke die..

      Delete
  5. Asal ada lopak air kat gambar u? kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kate kat pantai mesti la ade kelopak air..semak kan kelopak air tuh..rosak gambau..wakakaka

      Delete
  6. alorrrr..comelnya mak qisya yg garang ni haihhhh.. kemain lentok lg.. suwit gitu..

    sabar uols..sy pun pernah ada pengalaman mcm tu, sumbat nestum pejal kt anak ms anak umur 3bulan.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaa..stresss.. mmg la anak xde alergik ke apa, tp usus dia xmatang lg plus sy BENCI nestum!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terus xmarah dh...wakakaka..

      astaga 3 bulan si danish dh ade yg sumbat nestum ker?..haduhhhh..mmg lg stress kalau gitu..hadooooohhhh..

      Delete
  7. hayokkkk tak suka betul la dgn org yg suka main bagi je baby mkn niii..

    ReplyDelete
  8. Bukan aje telur sebenarnya. Udang/sotong/kerang/ketam macam org berpantang lepas deliver biasanya baby memang allergy. Hmmm... org dah jadi mak biasanya kena tahu. Jadikan teladan buat semua berhati-hati memberi makan baby..

    ReplyDelete
  9. Alahai.. siannya qisya.. tu la mcm dia lbh pndai m tahu plok ttg ank kt.mmg la mood pom kelaut
    Nk enjoy n happy pom x jd bila ank asyik meragam n sakit. Dh la kt tmpat org.
    .

    ReplyDelete
  10. aunty terlepas entri sib baik jumpa, Qisya bukan first time kat pasir je tapi dah bersejuk-sejuk negara orang ye..comel dia dalam baju gebus tu :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...