Tuesday, September 2, 2014

:: All About Mek ::

Byk peel qisya skang nie..kadang tergelak2 kiteorg..skang nie, everytime bile kite jerit "YEAYYY!!", qisya dh pandai tepuk tangan..dh mcm cheeleader dh rasenye kite..mcm org gile pun ade..owh baby, mommy so proud of u!!..kadang2 small2 things yg anak kite wat for the first time kan, ermmm, i would just ignore if that small2 things yg qisya buat tuh cepat ke lambat ke, doesn't matter pun..not a big deal for me..yg penting kite happy sgt..bangga sgt..;))))

Skang nie qisya dh boleh bertapak 3 4 langkah..dh boleh bgn sendri pastu terus berdiri without pegang ape2..merangkak masih malas..masih berat bontot tuh..mommy redha je nak oiii..mengensot lg cepat gamaknye..byk la lg yg qisya dh tau tp mcm mls nak senaraikan satu2..kihkihkih..cukup utk kite kate yg, owh kite bangga sgt bangga!!..ehhh, anak aku suke aku la nak bangga ke xnk..ngeeeee..

Now tgh nak explore everything..satu umah die explore..tangga dh selalu dh menjengah..baby gate xmencarik lg..semlm dh carik dh ngan daddy qisya..tp daddy qisya xpuas hati ngan ukuran kite..hanginnnn je!!!..dh la suruh ukur...bile dh ukur, kene bebel lak..mmg terus kite tolak stroller qisya kuau dr Toys r Us smbl bebel2.."lain kali ukur sendri..i malas nak ukur..dh ukur tp i pulak yg kene..ingat i kontraktor umah ke yg tau mcm mana nak bacaan die, bla bla bla yada yada yada"..sentap mak!!..pastu bile nak pujuk, belikan eskrem..hahahahha..bengong je..

 kite tgh lipat kain..xperasan bile mek masuk dlm tuh..tau 2 je dgr die nangis..abis kabel ipad ngan ashtray daddy die, die bawak masuk bawah meja..pastu nangis sbb xleh kuar..nangis sbb bile nak duk tegakkan badan, kepala kene meja..wakakakakaka..
 mek dh xtakut kapet bulu2..org cina cukup suke ngan qisya..tau2 je dh berdiri tegak kat sebelah pandang qisya..ayat standard, "so fair la ur baby punye skin..muke mcm cina"..pastu pandang kite pelik..mcm mana anak mcm cina tp maknye mcm cindian..kahkahkah..ek eleh..hoiiii, dulu mommy qisya putih melepak la..tp bile keje jaga event bawah panas matahari terik tuh yg jd cindian tuh..wahahahahaha..
 ini mmg rare...apo pesyen tido gitu tuh mek...ahahahahahhaa..
kebetulan pulak diah facetime kite..bg rayyan tgk muke qisya..pelik muke rayyan.."qisya nak main chak2 ke ngan titew..tp mata pejam..canner??...ishhh kompius la titew"..ahahahaha..

Okayh la itu je..bubuiiiii..

7 comments:

  1. huhu~puteh melepak nyer la qisya nie..Aunt nieyl pun masa kecik2 pun puteh cmnie..hihi~
    nak jugakkan...:P

    ReplyDelete
  2. hahahhaha..anak2 tengah membesar ni...mmg kelakar tgk peel deme2 ni kan...ada je akal kat muka tu nampak, nak buat itu in kan

    ReplyDelete
  3. heheheh biasa le tu .. time2 umur mek tu , dia mmg tgh xtreme trjah sume benda

    ReplyDelete
  4. haha... masuk bwh meja pandai bila nak kuar tak reti pulak... qisya oh qisya... comel sgt yer kamu... geget pipi baru tau...

    ReplyDelete
  5. qisya putih ikut auntie rine..*matakeatas

    ReplyDelete
  6. fesyen tido tu mmg rare..mungkin sedang bermimpi makan donut kot! hahaha

    ReplyDelete
  7. comey qisya tgh tido tu!!! geram sgt!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...