Thursday, September 18, 2014

:: xTau Nak Ckp Ape Dah ::

Hurmmmm, seriously xtau nak ckp ape dh..letih dh letih..u'olls pun mesti letih setiap kali kene hadap kite punye pangai kan..haihhh..sian u'ollssss..maafkan i'ollss..

Sbb arinie i'ollssss terbawak anak i'ollssss punye sudu makan..
hadooohhhhhhh..symptom apokah yg sudah merasuki ku ini..ngeeeeee..

Mesti u'ollsss pun mcm dh mls nak komen dh kan sbb asyik terbawak barang anak je kek opis nie haaaa...xpe2 kite paham..hahaha..

Okayh la enaf bout that..

Semalam mek tembun kite yg sorang tuh, kemain lagik die tahan mata..kite balik semlm smp umah mak kite kul 6.15..die bgn bgn..selalunye kalau gitu kul 8-8.30 die akan nap kejap dlm half an hour or an hour gitu la..sekali semlm hadoooohhhh..dr die bgn kul 6.15 tuh smp kul 12 die xtido..kemain ye mek tahan mata..

Mata dh layu dh merah tpppp tahan mataaa..gerammmm je kite..hehe..
kite dh siap tutup lampu dh kat bawah..pasang lampu malap je..puas duk tepuk..ngamuk2 xnak tido..
haaaaa tuh la budak xnak tido tuh..
nmpk x muke notty budak tahan mata tuh..
 time nie kul 11.45 kut..malam tau bukan pagi..kemain lagi sonok amek gambo..
menyeringai senyum..
mommy ngantuk la mekkkk..kite mandi pun belum lagi masa nie..

Mcm mana nak mandi kalau mek xnk tido..kang kalau kite naik mandi kang tinggalkan mek kang mau die menjerit nnt..tuh yg kene tidokan anak dagho nie dulu baru boleh mandi..selalu kul 8 time die tido tuh, kite naik mandi..nie kalau xtido2 smp kul 12 camno tuh..

xboleh jadik nie..naik bilik, paksa gak tido..pastu kan yg kite seram kan, tetibe mek pandang pintu nak masuk dlm walk in wardrobe..pintu tuh mmg kite bukak kan sikit sbb kite pasang lampu malap..soo bilik xde la gelap sgt..die pandang siap mcm mencrk2 u'ollssss...hadooooo..mek mekkk..tetibe kite mcm jadik seram..terus pasang surah Al-Ruqyah smp abis..

Kul 12lebih tuh tewas gak..itu pun tahan mata lagik smbl tgn pegang enpon kite..kejap bukak kejap tutup..kihkihkih..mek mek..gerammmm jeeeee..rase nak gigitttt jeeeeeee..

8 comments:

  1. hihihi~mek qisya buli mummy lagi yea...cian mummy...
    arini buat lagi yea...hihihi~
    Sabar jela kak yea... :)

    ReplyDelete
  2. WAKAKAKAKAKA .. ko dh kenapa ha pasya ... mcm2 benda di bwk nye ke opis.. lawak btl le

    ReplyDelete
  3. dah tak leh kata apa dah ni..hahahhaha...mummy duk umah je la...qisya keje

    ReplyDelete
  4. hehehehehe..pernah terbawa pampers ke ofis, sebab sumbat je dlm handbag kan. heheheheh.. sekarang ni selalu ada lego, sepit dan getah rambut :)

    ReplyDelete
  5. Hahahaha.. i tiap2 hari bawak sudu dgn bib pi opis babe. beg i every each ada sudu dgn bib emyr. memang letak siap2 so that kalau kuar pakai beg mana2 pun memang dah ready ada feeding items dia ekeke.

    ermm malam tadi nak kuar gi makan sushi. dalam kul745 gitu. masa kat gate, emyr tgk je pokok depan umah i tu. mendongak2 menjengah2 dia bila i hadang dia. terus i bawak masuk keta cepat2. nak pandang apa ada atas pokok tu pun i tak berani :S

    ReplyDelete
  6. 1. Simpan ajelah dlm beg senang bila nak jenjalan ke mana-mana
    2. Bila dah lewat sangat tidur mesti sampai pagi terus tak bangun kan..

    ReplyDelete
  7. Bawakla mak..nti dh besar mesti rindu saat terbawak brg ank2 tau

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...