Friday, September 26, 2014

:: Roti Bakar Telur Cheese : Yummehlicious ::

Senang dan simple..kalau senang dan simple haruslah di-try-kan..huahuahua..

Our dinner last night..
roti bakar telur cheese..wallaaawehhhhh!!..mmg sedap superb mister loba loba..yummehlicious sesgttttt!!..ahahaha..

Bahan simple, cara pun simple..ye saya mmg suke yg simple2..ahaksssss..

Janji ade..

- cheese cheddar
- roti
- telur

Haaaaa, xker simple sgt tuh..cume rajin ngan xrajin je..hehe..
 roti tuh wat bentuk segi 4 kat tengah2 then tekan2 ngan sudu..
 letak telur kat tgh2..
 pastu taburkan cheese..ikut u'olls la nak letak mcm mana nak letak byk mana..mcm kite, kite suke letak cheese bebyk sbb somi i penggile cheese..hehe..
then masuk dlm oven..tempt ikut suke mcm mana..pastu berapa minit pun ikut sendri..kalau nak ala2 telur separuh masak, wat la dlm 3-4 minit..mcm kite semlm, mok mok xnk cair sgt telurnye so kite wat dlm 7-8 minit..

Soooo jd la mcm gambar yg first2 td...sedapppppp...8 keping kite bakar semlm..hehehe..kalau ade yg nak letak lada sulah pun boleh, black pepper pun boleh...;)

10 comments:

  1. Adoiiiii....akak tgh diet nasi...agak2 boleh ke mkn yg mcm gini....terliur dh ni...

    ReplyDelete
  2. ok..blh la try..tp xleh ltk cheese..

    ReplyDelete
  3. sedap kan..da penah cuba buat
    memang lagi umphhh kalu letak black pepper

    ReplyDelete
  4. eh seriuos sedap?? nampak mudah..teruja nak buat

    ReplyDelete
  5. yummm..
    sedapnya..
    dah lama sgt teringin nak buat ni.. smpai sekarang x terbuat lagi

    ReplyDelete
  6. ko dah kenapa goda peru akak ni???huwaaa nangiss!!

    ReplyDelete
  7. Aku tgok dah hack ni..
    Experiment je x buat..
    Ha..ha..
    Sedap ni.

    ReplyDelete
  8. wahhh...akak suke akak suke.... dapnyer...:) leh try...

    ReplyDelete
  9. Cam sedappp je nak buat utk sarapan esoklah

    ReplyDelete
  10. simple nih...macam nak buat je...i like simple recipe...mood rajin...sila lah datang...haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...